RS app
Norge. Et lite, langstrakt og vakkert land med 750 000 fritidsbåter. Hvorfor så mange småbåter? Vi tror svaret er ganske enkelt: Det norske folk er et sjøfolk. Vi har livnært oss av havet, og de stolte skipstradisjonene har fulgt oss fra generasjon til generasjon. Fortsatt bruker vi sjøen flittig, både til jobb og på fritiden, i godvær og uvær. Vi i i‑Sea er glad i sjøen, og vår lidenskap for sjø og båt ga oss inspirasjon for å sette igang RS App prosjektet.

Historien bak RS App er en historie om mye arbeid, sterk tro, oppriktig interesse, om dugnad og samarbeid. Det er mange som har vært med på RS App seilasen. Vi tok tidlig kontakt med Redningsselskapet, og da begynte ballen å rulle. Vi hørte historiene om havarister og andre båtfolk i nød som ikke viste hvor de var, og redningsskøyter som søkte i timevis for å finne de. Hva om vi kunne gi båtfolk flest en enkel mulighet til å melde sin posisjon dersom noe skjedde?

Godt hjulpet av Innovasjon Norge, reiste vi rundt i vårt lille land sammen med Redningsselskapet og UX Lab. Vi kontaktet gode venner og bekjente med båt, båtentusiaster, erfarne fiskere – ja til og med eventyrere som hadde seilt Nordvest- og Nordøstpassasjen i en trimaran. Sammen kom vi fram til at RS App skulle bli båtfolkets beste venn, både når alt var fint og flott, men også dersom noe uventet skjedde mens man var på sjøen. Vi satte sammen det vi så og fant. Vi lekte med form og farge sammen med DesignContainer, vi fant gode sjøkart hos Nordeca og Kartverket, en god kartmotor hos FasterImaging. Hos Meteorologisk Institutt fant vi værdata og nyttig havneinformasjon hos Scan-Info. Telenor Maritime Radio har kystradio´n og Redningsselskapet har en stor flåte redningsskøyter med et fantastisk mannskap.

Med alle puslespillbitene på plass begynte arbeidet, og i Mai 2014 lanserte vi den første versjonen av RS App. Etter 17 hektiske dager rundet vi 10 000 brukere. Det syntes vi ikke var så dårlig, spesielt siden været hadde vært lusent i år. Og vi har egentlig bare så vidt startet. Teamet i-Sea kribler etter å gjøre nye ting, forbedre løsningen og gjøre det enklere å nyte det gode sjøliv.

Tusen takk for at du er med på seilasen for å gjøre sjølivet for båtfolk flest bedre. Vi gleder oss virkelig til framtiden.